fbpx
4 beneficii ascunse ale cantatului la chitară
Descopera 4 beneficii ascunse ale cantatului la chitara. Iți exersezi mai mult concentrarea și coordonarea.
cursuri, chitara, clasica, scoala, muzica, sonore
1168
post-template-default,single,single-post,postid-1168,single-format-standard,bridge-core-2.0.9,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-19.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

4 beneficii ascunse ale cantatului la chitară

cursuri de chitara clasica

4 beneficii ascunse ale cantatului la chitară

Beneficiile ascunse ale cantatului la chitară

Puțini sunt cei care cunosc cu adevărat beneficiile cântatului la un instrument și, cu precădere, cântatului la chitară. Studiile au dovedit în nenumărate rânduri că disciplina unui instrument muzical îmbunătățește comportamentul copilului, memoria și inteligența. Cercetătorii au descoperit că această activitate dezvoltă partea stângă a creierului, fapt ce ajută studenții să-și amintească cu o cincime mai multă informație, comparativ cu copiii care nu studiază un instrument. Părțile creierului care controlează auzul, memoria și partea care controlează mâinile, devin mult mai active. Acest lucru conduce la dezvoltarea și schimbarea pozitivă a arhitecturii creierului. Aceste schimbări sunt prezente și la oamenii cu vârste peste 65 de ani.


1. Te disciplinează

”Prin disciplină vine libertatea.” – Aristotel
Studiul constant necesită disciplină. Prin perseverență vine succesul. Un alt beneficiu însemnat este acela că dezvoltarea disciplinei poate fi aplicată mai apoi și în alte aspecte ale vieții. Între muzică și matematică există o relație foarte strânsă. Studiile sugerează că muzicienii procesează muzica în aceeași regiune a creierului în care adolescenții procesează algebra.


2. Îmbunătățește coordonarea

Studiul unui instrument necesită o bună coordonare între ochi și mâini, care este obținută cu ajutorul studiului perseverent. Coordonarea dezvoltată duce în timp la reflexe mai bune.


3. Îmbunătățește încrederea de sine

Este ușor să îți stabilești obiective mici în muzică, de exemplu ”termină primul portativ și cântă-l de la cap la coadă” – acest lucru îți poate oferi o satisfacție semnificativă. Odată ce ajungi să cânți în fața publicului, nivelul tău de încredere crește; acest lucru revărsându-se în numeroase aspecte ale vieții tale.


4. Intensifică concentrarea

Cântatul la chitară te încurajează să te concentrezi simultan la numeroase aspecte: înălțimea sunetului, ritm, digitație, nuanță. Cu cât îți exersezi mai mult concentrarea și participi cu regularitate la cursuri de chitara, cu atât devine mai facil. La Școala de Muzică Sonore credem cu tărie că beneficiile mentale, emoționale și fizice ale cântatului la chitară, merită cu siguranță efortul depus. Vă așteptăm la prima lecție de chitară!


1 Comment

Post A Comment